Magazín

Acidita v našich espresso směsích

V každém popisu kávy se setkáváme s pojmem acidita, tedy kyselost. Kávě dodává svěžest. Šmrnc, bez kterého by to byla nuda. Mezi kávami z naší nabídky najdete druhy s nízkou i vyšší aciditou. Každý má totiž svou míru jinde. Jaká espresso směs bude sedět vám?

Číst celý článek

Cold Brew

Trvá trošku déle, ale stojí to za to!

Číst celý článek

Ledová káva podle Moniky

Velice originální recept nejen pro posezení s přáteli, ale také pro po-obědové lenošení. Lze lehce poměnit dle vlastních preferencí.

Číst celý článek

Fuglen – první zastávka při naší cestě po Norsku

Chcete se dozvědět jak je na tom kávová kultura v této kavárně poblíž rušného centra Osla? Pak si nenechte ujít následující řádky.

Číst celý článek

Norsko

Káva patří k Norsku stejně jako polární záře, bílé noci a sobi. Nakoukněte s náma do meky evropské kávové kultury. Postupně Vás provedeme kavárnama napříč Norskem, seznamíme Vás s jejich kvalitou  Spousta fotek vám umožní nahlédnout do místních kaváren.

Číst celý článek

Český turek – skutečně jej chcete pít?

Proč je turek neuplně vhodnou metodou pití kávy?

Číst celý článek

Skladování kávy, aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu

Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.

Číst celý článek

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek

Chemex skvělá alternativa na přípravu špičkové filtrované kávy u vás doma

Další z řady alternativních metod přípravy filtrované kávy. Který zaujme svým designem i jednoduchosti přípravy.

Číst celý článek