Magazín | O kávě | Cafe Eternity

O kávě

Cherry-4.png

Káva, která chutná jako tropický koktejl Carbonic Maceration Cherry Syrup

Pokud hledáte kávu, která vás naprosto vyvede z rovnováhy a změní váš pohled na to, co káva vlastně může být, pak je tu Carbonic Maceration “Cherry Syrup” Natural. Tento kávový zážitek pochází z Nikaraguy, z regionů Jinotega a Matagalpa, kde na úpatí hor ve výšce 1200–1600 metrů rostou unikátní červené odrůdy Pacamara.

apppl3.png

Pacamara, která chutná jako jablečný mošt

Pokud hledáte kávu, která vás překvapí a okouzlí svou ovocnou sladkostí, tahle Pacamara je jasnou volbou. Je to šálek, který chutná jako jablko, voní jako broskev a doznívá jako hroznový mošt.

Zkrátka káva, kterou si zapamatujete.

Orange4.png

Orange Maceration Madness když káva chutná jako tropický sen

Káva je svět, kde se tradice potkává s inovací. A právě na této křižovatce stojí unikátní projekt Orange Maceration Madness z nikaragujské farmy Finca Idealista. Už samotný název naznačuje, že nepůjde o běžný zážitek. Tento lot je dokonalým příkladem toho, jak odvážný experiment dokáže posunout hranice toho, co si představujeme pod pojmem chuť kávy.

finca1.png

Finca Idealista a příběh kávy, která mění pravidla hry

Za netradičním lotem Orange Maceration Madness stojí farma Finca Idealista a její zakladatel Benjamin Weiner. Jejich příběh není jen o kávě je o odvaze, vizích a především o lidech.

natural4.png

Jak zpracování proměňuje chuť: případ „Blueberry Jelly“

Když vezmete do ruky šálek kávy Maracaturra „Blueberry Jelly“, je těžké nepozastavit se nad tím, jak se do jediné šálky mohlo vměstnat tolik ovoce. Odkud se berou tóny borůvkového džemu, švestek a sladkosti připomínající lízátko z cukru? Odpověď se skrývá nejen v samotné odrůdě, ale i v pečlivém zpracování.


natural8.png

Maracaturra káva obřích zrn a jemných tónů

Maracaturra patří mezi odrůdy kávy, které vzbuzují pozornost všude, kde se objeví. Její obrovská zrna jsou nepřehlédnutelná, stejně jako bohatý chuťový profil, který dokáže nabídnout. Zároveň se však jedná o odrůdu náročnou na pěstování, a proto se každý lot stává tak trochu malým zázrakem.


natural5.png

Za šálkem kávy stojí lidé příběh farmářů a udržitelnosti

Káva Maracaturra „Blueberry Jelly“ není jen o výjimečné chuti. Za každým šálkem se skrývá příběh lidí, kteří ji pěstují, a organizace, která jim pomáhá Gold Mountain Coffee Growers (GMCG)

hanycof.png

Mango Honey Process sladká cesta k šťavnatému šálku

 Pokud hledáte kávu, která propojí šťavnaté tropické ovoce, sladkost medu a příběh poctivého pěstování, Mango Honey Process je zážitek, který vás chytí za srdce i chuťové pohárky.



macer2.png

Karbonická macerace dvojitá fermentace s marakujou: exotický experiment z Nikaraguy

Exotický experiment z Nikaraguy

Karbonická macerace spojená s dvojitou fermentací a čerstvou marakujou přináší kávu s jedinečným profilem. Tropické tóny, šampaňské, jemný rum a hedvábná textura dokazují, že káva může být stejně komplexní a vzrušující jako špičkové víno.

coffe-heart.png

Naturální zpracování kávy: Cesta k autentické chuti

V naší pražírně si ceníme nejen kvality kávy, ale i jejího původu a způsobu zpracování, který výrazně ovlivňuje výslednou chuť. Jednou z nejstarších a nejvíce tradičních metod je naturální zpracování kávy. Tato technika nabízí autentickou a bohatou paletu chutí, která si získává srdce milovníků kávy po celém světě.