Magazín | Cafe Eternity

Magazín

O kávě

PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA

PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA

Známe též pod Španělským názvem? CARACOLI – CARACOLILLO


Číst celý článek

Jak káva v supermarketu obstála?

Jak káva v supermarketu obstála?

Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'

A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?

Číst celý článek

STUPNĚ našeho PRAŽENÍ

U nás v pražírně pražíme do 14 stupňů. Každý bod na stupnici reprezentuje 1 stupeň Celsia výsledné teploty při pražení. Těmto stupňům také říkáme intenzita chuti.


Číst celý článek

Mletí kávy

Koupili jste si balíček kávy v pražírně a čeká vás její namletí

Číst celý článek

DARKové kávy

Máme velkou radost, že jste si oblíbili DARKovou edici káv. Byl to pro nás impuls, abychom nabídku DARKových káv rozšířili a nabídli vám další nové chuťové profily. Zajímá vás, proč je DARK káva čím dál víc oblíbenější?

Číst celý článek

Skladování kávy, aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu

Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.

Číst celý článek

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek

Mletí kávy

Pro Váš  ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností. 

Číst celý článek

Příprava kávy

Jelikož by se dala napsat o kávě samostatná kniha, chtěli bychom se jen lehce zmínit o přípravě kávy.

Číst celý článek