Jak káva v supermarketu obstála?
Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'
A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?
Číst celý článek
DUBNOVÁ DEGUSTACE
U nás v pražírně pražíme do 14 stupňů. Každý bod na stupnici reprezentuje 1 stupeň Celsia výsledné teploty při pražení. Těmto stupňům také říkáme intenzita chuti.
Číst celý článek
Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.
Číst celý článek
S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly
Číst celý článek
Pro Váš ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností.
Číst celý článek
Jelikož by se dala napsat o kávě samostatná kniha, chtěli bychom se jen lehce zmínit o přípravě kávy.
Číst celý článek
Vrcholná kvalita kávy, špičkové technologie, vývoj a výzkum, pozornost k životnímu prostředí a sociální cítění v celé historii farmy Daterra z ní dělá jednoho z nejlepších a nejznámějších producentů kávy na světě.
Daterra usiluje o zlepšení kvality života zaměstnanců a práce bez dětí je zde samozřejmostí. Rozděluje se o profit, má vlastní zdravotní systém, dopravu pro zaměstnance nebo denní péče o děti zaměstnanců.
Káva Daterra je vždy volbou mistrů baristů na světových soutěžích.
Číst celý článek
Vše závisí na několika faktorech srážkách, slunci, sklizni, přepravě, pražení a taky přípravě kávy. Ve světě kávy je více výjimek než pravidel. Jako například kávy z Havaje a karibské oblasti nesplňují geografická kriteria pro pěstování gurmánské kávy.
Číst celý článek
Stejně jako víno degustujeme také kávu. Takto vsrknutou kávu ovšem nepolykáme. Musíme ji vyplivovat, protože kofein utlumuje naše vnímání a schopnost rozpoznat chutě kávy.
Číst celý článek