PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA
Známe též pod Španělským názvem? CARACOLI – CARACOLILLO
Jak káva v supermarketu obstála?
Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'
A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?
Číst celý článek
U nás v pražírně pražíme do 14 stupňů. Každý bod na stupnici reprezentuje 1 stupeň Celsia výsledné teploty při pražení. Těmto stupňům také říkáme intenzita chuti.
Číst celý článek
Máme velkou radost, že jste si oblíbili DARKovou edici káv. Byl to pro nás impuls, abychom nabídku DARKových káv rozšířili a nabídli vám další nové chuťové profily. Zajímá vás, proč je DARK káva čím dál víc oblíbenější?
Číst celý článek
Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.
Číst celý článek
S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly
Číst celý článek
Pro Váš ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností.
Číst celý článek
Jelikož by se dala napsat o kávě samostatná kniha, chtěli bychom se jen lehce zmínit o přípravě kávy.
Číst celý článek