Jak káva v supermarketu obstála?
Jak káva v supermarketu obstála?
Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'
A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?
Jak káva v supermarketu obstála?
Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'
A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?
V každém popisu kávy se setkáváme s pojmem acidita, tedy kyselost. Kávě dodává svěžest. Šmrnc, bez kterého by to byla nuda. Mezi kávami z naší nabídky najdete druhy s nízkou i vyšší aciditou. Každý má totiž svou míru jinde. Jaká espresso směs bude sedět vám?
Často slýcháváme jak je Robusta důležitá v espresso směsi. Teda v gurmánské espresso směsi, kde se nehledí na cenu a Robusta se nepřidává do směsí z finančního hlediska. Většinou se dovíme, že Robusta zvyšuje objem pěny a její stálost-životnost. Pro potvrzení či vyvrácení tohoto tvrzení jsme se rozhodli udělat malý experiment.