Magazín

O kávě

Acidita v našich espresso směsích

V každém popisu kávy se setkáváme s pojmem acidita, tedy kyselost. Kávě dodává svěžest. Šmrnc, bez kterého by to byla nuda. Mezi kávami z naší nabídky najdete druhy s nízkou i vyšší aciditou. Každý má totiž svou míru jinde. Jaká espresso směs bude sedět vám?

Číst celý článek

Skladování kávy, aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu

Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.

Číst celý článek

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek

Moka konvička

Chcete se dozvědět jak si jednoduše připravit výbornou kávu? A neplatit desetitisíce za kávovar? Pak určitě čtěte dál.

Číst celý článek

Cena instantní kávy a její složení

Proč je instantní kafe tak drahé a jaké je vůbec jeho složení či z čeho se vlastně vyrábí? Tak na tyto otázky Vám odpoví tento článek.

Číst celý článek

Mletí kávy

Pro Váš  ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností. 

Číst celý článek

Instantní káva – víte, co vlastně pijete?

V pražírně často slýcháváme dotazy, týkající se instantní rozpustné kávy. Co to vlastně je? Jak je možné, že je instantní káva mnohdy i násobně dražší než kvalitní a poctivá zrnková káva?

Číst celý článek

Robusta a espresso

Často slýcháváme jak je Robusta důležitá v espresso směsi. Teda v gurmánské espresso směsi, kde se nehledí na cenu a Robusta se nepřidává do směsí z finančního hlediska. Většinou se dovíme, že Robusta zvyšuje objem pěny a její stálost-životnost. Pro potvrzení či vyvrácení tohoto tvrzení jsme se rozhodli udělat malý experiment.

Číst celý článek

Charakteristika kávy

Vše závisí na několika faktorech srážkách, slunci, sklizni, přepravě, pražení a taky přípravě kávy. Ve světě kávy je více výjimek než pravidel. Jako například kávy z Havaje a karibské oblasti nesplňují geografická kriteria pro pěstování gurmánské kávy. 

Číst celý článek