Magazín | Cafe Eternity

Magazín

O kávě

Skladování kávy, aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu

Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.

Číst celý článek

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek

Mletí kávy

Pro Váš  ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností. 

Číst celý článek

Příprava kávy

Jelikož by se dala napsat o kávě samostatná kniha, chtěli bychom se jen lehce zmínit o přípravě kávy.

Číst celý článek

Káva DATERRA

Vrcholná kvalita kávy, špičkové technologie, vývoj a výzkum, pozornost k životnímu prostředí a sociální cítění v celé historii farmy Daterra z ní dělá jednoho z nejlepších a nejznámějších producentů kávy na světě. 

Daterra usiluje o zlepšení kvality života zaměstnanců a práce bez dětí je zde samozřejmostí. Rozděluje se o profit, má vlastní zdravotní systém, dopravu pro zaměstnance nebo denní péče o děti zaměstnanců.

Káva Daterra je vždy volbou mistrů baristů na světových soutěžích.

Číst celý článek

Charakteristika kávy

Vše závisí na několika faktorech srážkách, slunci, sklizni, přepravě, pražení a taky přípravě kávy. Ve světě kávy je více výjimek než pravidel. Jako například kávy z Havaje a karibské oblasti nesplňují geografická kriteria pro pěstování gurmánské kávy. 

Číst celý článek

Degustace kávy

Stejně jako víno degustujeme také kávu. Takto vsrknutou kávu ovšem nepolykáme. Musíme ji vyplivovat, protože kofein utlumuje naše vnímání a schopnost rozpoznat chutě kávy.

Číst celý článek

Pojmenování kávy

Jaké informace bychom měli znát o kávě? Zde uvádím několik charakteristik, podle kterých je možno kávu pojmenovat. Minimálně bychom měli znát o jakou odrůdu kávy se jedná.

Číst celý článek

Proč čerstvě pražená káva?

Přes 95% z prodávané kávy se jedná o kávu zvětralou. Ani zrnková, nepomletá káva nezaručuje čerstvou kávu. Zrnková káva má svůj vrchol v prvním týdnu po upražení. Nutno zde dodat, že káva by se měla začít pít až po 2-3 dnech, teda po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu......

Číst celý článek