PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA | Cafe Eternity

PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA

O kávě

PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA


PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA

- Známe též pod Španělským názvem?

CARACOLI – CARACOLILLO

- Druh kávových zrn, u kterého je oplodněno pouze jedno semeno. Je proto oválné (perla, hrášek, fazole) a není z jedné strany zploštělé, taj jak to bývá u klasicky se vyvíjejících se kávových zrn, kdy jsou v třešni dvě, zploštělýma stranám k sobě.

- Má často rozvinutější chuť.

- Ke sběru se používají speciální síta, která tyto zrna oddělí od ostatních a ty se pak následně zpracovávají odděleně od zbytku sklizně 5% produkce těchto zrn.




Kávu jsme nazvali Eternity Brazilská Perla 100% arabica (kulatá zrnka), protože pro nás představuje přesně to, co od Brazilské kávy očekáváme! Káva je pěstována v Brazilii v oblasti Sul de Minas 800-1050 m.n.m., její zpracování je přírodní (pulped natural.) Je to velmi lahodná káva vhodná k přípravě Turek, French press, Filtr, Espresso, Moka, Aeropress, V60, Automat

Brazil Eternity Perla <-- OBJEDNAT ZDE

Kenya Zawadi PB 100% arabica. Dokonalá chuť třešně, čokoláda, sladký citron, červený rybíz.Pěstovaní 1400 až 1600m n. m. v horách v centrální oblasti Kenii se nachází Zawadi. Byla vytvořená opatrným křížením peaberris z Kamandi a Ndia-ini kávových závodu.

Slovo Zawadi je z Kiswahili a znamená „dar“. Touto oblasti protéká řeka Gikira a její voda je využívaná ke zpracování kávy. Kávové plody(třešně) se po pečlivém ručním sběru promáčknou, tedy je narušena dužina a následně jsou fermentované, promyté a namočené na dalších 24 hodin. Tento proces zaručuje vytvoření amino acidu, to pak v kávě cítíme jako jiskřivost(jasnost, čistotu) a zároveň jako spletitost(složitost).

Kenya Zawadi PB <-- OBJEDNAT ZDE