Ledový kávový zázrak 'Cold Brew' | Cafe Eternity
cold.jpeg

Ledový kávový zázrak 'Cold Brew'

Cold Brew, neboli chladně vařená káva, je jedním z trendů, který si získává stále více příznivců po celém světě. Tento speciální způsob přípravy kávy přichází původně z Japonska, kde se vyrábí již stovky let. Cold Brew je ideální pro horké letní dny, ale její unikátní chuť si zamilujete i v chladných zimních dnech. 


Co je to Cold Brew?

Cold Brew, česky chladně vařená káva, je metoda přípravy kávy, při které se kávová zrna namáčejí v studené nebo pokojové teplotě vody po dobu 12 až 24 hodin. Tímto procesem se extrahují chutě a aroma z kávových zrn, zatímco hořkost a kyselost zůstávají minimalizované. Výsledkem je káva s jemnou, sladkou a plnou chutí. 


Proč je Cold Brew výjimečná?

Cold Brew je výjimečná díky své nezaměnitelné chuti a metodě přípravy. Na rozdíl od tradiční horké kávy, která extrahuje rychle a mohou se tak uvolnit hořké a kyselé tóny, Cold Brew káva se louhuje pomalu a v chladu, což umožňuje extrahovat z kávových zrn jemnější a plnější chutě. 


Jak se připravuje Cold Brew?

Příprava Cold Brew není nijak složitá, avšak vyžaduje trpělivost. Nejprve je potřeba mít kvalitní kávová zrna a správný poměr mezi vodou a kávou. Obecně se doporučuje poměr 1:8, tedy na každých 100 g kávy 800 ml vody. Kávu je třeba mít hrubě mletou, aby nepropustila příliš mnoho hořkosti. 


Nyní přejdeme k samotnému receptu na Cold Brew:

Ingredience:

- 100 g hrubě mleté kávy

- 800 ml studené vody


Postup:

1. Do nádoby vložte hrubě mletou kávu.

2. Přidejte studenou vodu. 

3. Nádobu pevně uzavřete a nechte ji v chladu alespoň 12-24 hodin louhovat. 

4. Po uplynutí doby sceďte kávu přes jemné sítko nebo kávový filtr, abyste odstranili zbylé kávové zrno. 

5. Vaše Cold Brew káva je připravena k podávání. Můžete ji vychutnat samotnou nebo s mlékem či ledem. 


Tímto způsobem připravená Cold Brew káva vám vydrží v lednici až týden, takže si ji můžete připravit dopředu na celý týden. 


Ať už jste milovníkem kávy nebo hledáte něco nového, Cold Brew je určitě způsob, jak si kávu užít na nové úrovni.


Myslíme si, že vám zachutná i...