Africké kávy | Cafe Eternity
image-user36506-17133449829ZBYY.png.jpeg

Africké kávy

Exotická cesta za chutí a aromatem

Africký kontinent je známý svou rozmanitostí nejen v kultuře a přírodě, ale i v produkci jedinečných káv, které můžete objevovat i v našem e-shopu. Dnes se podíváme na kávy z Etiopie, Rwandy, Tanzanie a Keňe, zemí, které jsou pro svou kávu proslulé po celém světě. Každá z nich nabízí něco nezaměnitelného, co osloví každého milovníka kávy.

Etiopie: Kolébka kávy

Etiopie je považována za místo, kde byla káva objevena a kde se začala pěstovat. Legendární příběh o kozách, které se po snědení kávových bobulí staly nezvykle živými, nejspíše zná každý. Etiopské kávy jsou známé svou florální a ovocnou chutí s výraznými tóny jasmínu, bergamotu a dokonce i červeného ovoce. Jedním z nejoblíbenějších druhů je Yirgacheffe, který je must-have pro každého kávového aficionáda.


Rwanda: Fénix mezi kávovými zeměmi

Rwanda, často nazývaná země tisíce kopců, zažila v posledních desetiletích obrovský vzestup ve výrobě kvalitní kávy. Díky vlhkému podnebí a vysoké nadmořské výšce se zde pěstuje káva, která je ceněna pro svou svěží kyselost a komplexní chuť s nádechem citrusů a sladkého ovoce.


Tanzanie: Domov vznešeného peaberry

Tanzanie je známá produkcí peaberry káv, což jsou unikátní jednosemenné kávové bobule s kulatým tvarem, které se vyvíjejí, když se v kávovém ovoci vyvine jen jedno semeno místo obvyklých dvou. Tyto bobule jsou vysoce ceněny pro svou bohatou chuť a vyváženou kyselost, často s náznaky čokolády a oříšků.


Keňa: Síla vulkanické půdy

Káva z Keňy je proslulá svou výraznou intenzivní kyselostí a plným tělem. Pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách a je charakteristická svými složitými tóny červeného ovoce a svěžími citrusovými nuancemi. Keňská káva je často popisována jako jedna z nejlepších na světě díky své jedinečné chuti a aroma.


Proč zvolit africké kávy?

Africké kávy jsou výjimečné svou rozmanitostí chutí a aromat, které jsou ovlivněny jedinečnými klimatickými a geografickými podmínkami každé země. V našem e-shopu najdete pečlivě vybrané sorty z těchto zemí, které prošly ručním výběrem a pražením na objednávku, aby vám přinesly nejlepší z africké kávy.

Vyzkoušejte naše čerstvě pražené kávy a objevte svět plný exotických chutí a aromat, který vás nejen probudí, ale také rozšíří vaše obzory v požitku z kávy. Navštivte náš e-shop a vyberte si z naší široké nabídky afrických káv, které si můžete vychutnat přímo u vás doma.

Myslíme si, že vám zachutná i...