Výrazný French Press | Cafe Eternity
9.jpeg

Výrazný French Press

Mletí kávy je nezbytnou součástí přípravy dokonalého šálku kávy. Pro milovníky French Press, který je známý svým silným a výrazným výstupem, je mletí kávy stupeň 9 ideální volbou. Jak to ale funguje, jaký je postup a proč je stupeň 9 tak výjimečný? Zjistíme to níže.

French Press je oblíbeným způsobem přípravy kávy, jelikož umožňuje plně absorbovat chuť a aroma kávových zrn. Na rozdíl od jiných metod, jako je espresso či goteo, French Press vyžaduje kávu mletou na větší granulometrii. Stupeň 9 na stupnici hrubosti mletí je v tomto případě ideální volbou.


Stupeň 9 se na stupnici hrubosti mletí pohybuje blíže k většímu konci. To znamená, že zrna jsou mleta do větších kousků, než u jemnějších stupňů mletí. Toto hrubé mletí umožňuje vodě proniknout hluboko do částic kávy, což výsledně vytváří silnější a výraznější chuť. To je ideální pro French Press, který je známý svým bohatým a silným profilem chuti.


Hrubší mletí také umožňuje delší dobu louhování bez obav z přemletí, což je další důvod, proč je stupeň 9 tak oblíbený u milovníků French Press. Káva mletá na stupeň 9 umožňuje odrážet plné tělo a bohatou chuť kávy, což je základním prvkem, který milovníky French Press přitahuje.


Při přípravě French Press s kávou mletou na stupeň 9, je důležité nechat kávu louhovat po dobu 4 až 5 minut, aby se zrnka mohla plně namočit a uvolnit své bohaté aromatické oleje. 


Jedná se o výrazný a silný způsob přípravy kávy, který nejlépe vynikne s kávou mletou na stupeň 9. Tento stupeň mletí vytváří dokonalou rovnováhu mezi silou a jemností, což vede k hluboké a vyvážené chuti, kterou milovníci French Press tolik oceňují.


Při správné přípravě je French Press se stupněm mletí 9 nejen výrazný, ale také velmi osobitý. Každé zrnko přispívá k celkové chuti a výsledný šálek je plný nuancí, které vytvářejí jedinečný gurmánský zážitek.


Ve zkratce, mletí kávy na stupeň 9 je ideální pro French Press pro jeho schopnost vytvořit silné a výrazné šálky kávy, které jsou plné chuti a aromatu. Pokud hledáte dokonalý způsob, jak si vychutnat svůj French Press, vyzkoušejte mletí kávy na stupeň 9 a užijte si hlubokou a vyváženou chuť.


French Press s kávou mletou na stupeň 9


Potřebné přísady:

- 1 polévková lžíce kávy mleté na stupeň 9 (cca 7 gramů)

- 200 ml vody teploty 90-95°C

- French Press


Postup:

1. Do French Pressu vložte vhodné množství kávy mleté na stupeň 9. V našem případě to bude jedna polévková lžíce.

2. Přelijte kávu horkou vodou. Doporučená teplota vody je mezi 90 a 95 stupni Celsia. 

3. Počkejte 30 sekund, během kterých se káva "nafoukne". 

4. Poté mírně promíchejte směs a nasaďte víko French Pressu, ale ještě nestlačujte píst dolů. 

5. Ponechte kávu louhovat po dobu 4 až 5 minut. Toto je klíčová doba pro French Press s kávou mletou na stupeň 9, aby se uvolnila celá paleta chutí a vůní.

6. Po uplynutí doby louhování jemně stlačte píst dolů. 

7. Ihned poté nalijte kávu do šálku. Pokud necháte kávu v French Pressu, bude se dál louhovat a může zhořknout.

8. A teď už se jen posaďte a užívejte si výraznou a bohatou chuť svého French Pressu s kávou mletou na stupeň 9. 

Tento recept vám umožní naplno vychutnat všechny nuance chuti a aroma, které káva mletá na stupeň 9 nabízí.