Unikátní Káva z Keni: Příběh Githembe | Cafe Eternity
img-9512.jpeg

Unikátní Káva z Keni: Příběh Githembe

V srdci Kiambu County, v Keni, se nachází výjimečná pražírna Githembe. Tato oblast, známá svou červenou hlinitou půdou, bohatou na živiny a organické látky, je domovem pro kávovou stanici Githembe.

V srdci Kiambu County, v Keni, se nachází výjimečná pražírna Githembe. Tato oblast, známá svou červenou hlinitou půdou, bohatou na živiny a organické látky, je domovem pro kávovou stanici Githembe. Tato stanice, součást Thiririka FCS, zpracovává kávu od 2400 aktivních členů (912 žen a 1488 mužů).


Githembe se pyšní kultivary SL28, SL34 a Ruiru 11, které jsou očkované s SL 28, a vyrůstají ve výšce 1600 až 1800 metrů nad mořem. Díky dvěma obdobím dešťů ročně zde dochází k dvěma sběrům, s hlavní sklizní od listopadu do ledna.


Proces zpracování kávy v Githembe je pečlivý a detailní. Káva prochází plně mokrým zpracováním s dvojitou fermentací. Po sběru jsou kávová zrna předána do stanice, kde se provádí pulping a následně fermentace přes noc. Poté jsou zrna promyta, namočena na 24-48 hodin v čisté vodě a nakonec rozložena na zvýšených lůžkách k sušení na slunci.


Káva z Githembe se vyznačuje svými výraznými chutěmi vanilky, jasmínu, hrušky a švestky, což odráží její komplexní a intenzivně sladký profil s komplexní kyselostí. Je to káva, která jistě zaujme každého milovníka kvalitního espressa.