Spring Blend | Cafe Eternity
d.png

Spring Blend

Rozhodli jsme se, že pro Vás připravíme speciální limitovanou edici směsi ( blendu). S našími více než 18 lety zkušeností v tomto oboru, by to neměl být pro nás až takový oříšek a ten v chuťovém profilu této směsi určitě nehledejte.

V první řadě jde o to, vybrat dle chuťového profilu ty správné kávy, aby splňovaly to, co od nich v této směsi budeme očekávat. A protože jde o jarní směs, měla by být plná rozkvětu, šťavnatosti a svěžesti. 

Proto začalo testování pražení na naší profilové pražičce, kde jsme zkoušeli několik našich gourmet káv, ale vítězem se stal- Myanmar Moe Htet Estate, SL34 Variety natural. Tato káva s unikátním profilem chutí jako jablko, limetka, sušená broskev, mandle, med a pomerančová kůra a skóre 85 bodů, se stala základem naší nové směsi. Ale i tuto jsme museli napražit vícekrát, s různým stupňem intenzity, abychom její profil co nejvíce rozvinuli a vy si ji mohli ve vašem šálku co nejlépe vychutnat. Nakonec se ukázalo, že nejideálnějším je stupeň 2.( Ale došli jsme k tomu až………..však se dočtete níže.) Druhá káva pro tento blend se stala již vaše známá Colombia Huila s chuťovým profilem žlutého ovoce, sladce kořeněného červeného ovoce, mléčným karamelem, citrusy, bílého hrozna a bodovým hodnocením 83.


Zhruba za sedm dní ( doba, kdy si káva od upražení dostatečně odpočine a plně se rozvine její chuťový profil), začalo degustování a zkoušení toho správného poměru jednotlivých káv. Chtěli jsme docílit, aby tato směs byla ideální jak pro přípravu na filtr, tak i na espresso. A věřte, že jsme strávili hodně dlouho dobu u diskusí a degustací. 

Prvním, už skoro vítězným výsledkem byl poměr 60%- 40% ( Myanmar- Colombia) , kdy na filtru chutnal báječně a svěžest a šťavnatost byla přesně taková, jak jsme si představovali , ale na espressu to bohužel ono nebylo. Ovocnost a lehkost ano, ale po ochutnání na jazýčku trošku prázdný. Proto se poměr upravil na 50%- 50% , aby Colombia na espressu tomu dodala více plnějšího těla a….bohužel, to pořád nebylo ono a lámali si hlavu co s tím. Colombii už přidávat nemělo smysl, vytratilo by se tím to co jsme chtěli, až nás napadlo znovu upražit ještě malinko jinak na profilové pražičce Myanmar. A celý proces degustací začal znovu…………znovu nejprve poměr 60%- 40% , ale výsledek stejný jako minule, kdy filtr bezva, ale espressu něco chybělo. Až nakonec poměr 50%- 50% je ideální.  


Náš SPRING BLEND je na světě. Svěží, ale komplexní směs, která je ideální jak pro přípravu na filtr, tak na espresso. Tato limitovaná edice přináší jarní probuzení v každém šálku - oživení, které přichází s každým novým ročním obdobím. Užijte si jedinečný chuťový profil, který je stejně výjimečný jako první jarní den.

Myslíme si, že vám zachutná i...