Návštěva pražírny očima zákazníka | Cafe Eternity
gal-2.jpg

Návštěva pražírny očima zákazníka

 

Naše pražírna poskytuje svým klientům a milovníkům kávy kurz kávy Cafe Eternity. Během návštěvy se seznámíte s naší pražírnou, a dovíte se základní informace o kávě. Jak probíhá taková návštěva očima zákazníka, a co vše si odnesete, zjistíte v připraveném rozhovoru s naší zákaznicí Eliškou Reznerovou.

Jak se Vám v pražírně líbilo?

Eliška: Návštěva byla velice zajímavá, pohodová a celkově v přátelském duchu. Už při vstupu byla naše skupina vřele a mile přivítána. Interiér samotné pražírny vyhlíží upraveně, a je také tematicky zařízený, což vyzdvihlo samotný kurz a člověk se cítil více uvolněný a naladěný na začátek kurzu. Byla to má první návštěva pražírny, a jsem nad míru spokojená.

Pražení kávy

Co se Vám líbilo nejvíce?

Eliška: Je celkem obtížné vybrat jen jednu věc, která byla „nejlepší“. Osobně mě nejvíce zaujaly informace o pěstování a zpracování kávy. Je mnohem zajímavější si poslechnout tyto informace od odborníka, který má ke kávě blízký vztah, než si přečíst strohé info na internetu. Zjistíte, že za tím malým zrníčkem kávy je spousta práce a každá káva má vlastní příběh.

Co jste se dověděla?

Eliška: Na kurz jsem přicházela jako nepopsaný list, a odcházela s hlavou plnou nových informací a myšlenek. Ze začátku nám byly řečeny základní informace o kávě, tedy její pěstování, sklizeň, a jednotlivé druhy zpracování, včetně postupu při něm. Někteří zjistili, jak káva vůbec vypadá a že ne vždy má podobu zrníčka. Na řadu přišla i samotná prohlídka pražírny, prohlédli jsme si celý interiér, seznámili se s pražícím strojem a zjistili jsme, jak se káva balí a proč. V neposlední řadě jsme byli seznámeni s degustací. Naučili jsme se, jak správně degustaci provádět a mohli si to v praxi vyzkoušet na třech espressech.

Příprava kávy

A jak Vám naše káva chutnala?

Eliška: Pila jsem kávu v kavárně i doma a musím říci, že se káva z Cafe Eternity nevyrovná žádné jiné. Ten rozdíl je opravdu nepopsatelný. Měli jsme možnost vyzkoušet tři espressa, vždy po 2 šálcích, celkem tedy 6. První z dvojice jsme degustovali bez cukru, druhé s cukrem. Osobně mi nejvíce chutnala káva s ovocnou příchutí a cukrem. Určitě je degustace velmi přínosná pro všechny, každý si přijde na své a zjistí, co mu nejvíce chutná.

Na porovnání jsme dostali navíc špatně připravenou kávu a mé chuťové pohárky zaplakaly. Zemitá, dřevnatá chuť a odpudivá barva. Nenadchlo to nikoho, a po kvalitním espressu to bylo jako facka do tváře.

Splnil kurz Vaše očekávání?

Eliška: Určitě splnil a mohu jej všem doporučit. Jsem velmi ráda, že jsem se zúčastnila, můj pohled na kávu a její pražení dostal zcela jiný rozměr. Je to neocenitelný zážitek a pro milovníky kávy naprostá nutnost.