Mletí kávy | Cafe Eternity
Untitled-Artwork_0.jpeg

Mletí kávy

Koupili jste si balíček kávy v pražírně a čeká vás její namletí

Koupili jste si balíček kávy v pražírně a čeká vás její namletí

Mletí kávy je nejvhodnější provádět až před samotnou přípravou kávy. 

Je to velmi podstatný moment, protože tím ovlivníte veškerý další postup a hlavně extrakci kávy.

Před každou přípravou musíte zrnka pomlít. Jedině správnou hrubostí namletí zrn docílíte opravdu kvalitní kávy. 

Nemate doma mlýnek to vůbec nevadí my v CAFE ETERNITY vám u nás zakoupenou kávu rádi pomeleme dle vašeho přání. 



Mletí 1 je velmi jemné mletí, mletí je doslova na prach.

Kávu mele mlýnek déle a je tak jemná, že se po vysypání spojuje v malé hrudky.

Takto namletou kávu použijeme na přípravu turecké kávy.

Ilustrační foto


Mletí 2 Espresso extra jemné, zde se uplatní je profesionální stroje.

Mletí 3 Espresso jemné, doporučujeme pro domácí kávovary vyšší třídy. 

Mletí 4 Espresso jemné domácí, doporučujeme pro domácí kávovary.

Mletí 5 Espresso střední domácí, pro levnější typy kávovaru.

Mletí 6 Espresso hrubší domácí, zde je možno zařadit také filtr, moka, aeropress, káva bude výraznější.

Ilustrační foto


Mletí 7 Káva namletá na částečky o velikosti jemného písku. Filtr, aeropress, moka a jiné alternativy tohoto typu.

Mletí 8 Káva namletá na částečky o velikosti hrubého písku. Na filtr, bude káva jemnější.

Ilustrační foto


Mletí 9, 10, 11 Když máte v ruce hrubě mletou kávu připomíná vám svou texturou hrubou sůl.

Velmi hrubá káva se využívá pro přípravu kávy ve french pressu.


Ilustrační foto