Espresso střední domácí | Cafe Eternity
5.jpeg

Espresso střední domácí

Espresso je více než jen rychlá káva na cestách. Je to kávový elixír, který přináší lahodné chvíle potěšení každému, kdo se odváží ponořit do jeho světa. Espresso má mnoho variant, ale jednou z nejzajímavějších je domácí střední espresso, někdy označované jako patý stupeň mletí kávy. 

Střední espresso je specifické svým jedinečným mletím. Mletí je důležitý proces, který předchází výrobě espressa, a právě stupeň mletí ovlivňuje chuť a kvalitu vaší kávy. Stupeň mletí se liší od jemného až po hrubé, přičemž střední espresso se pohybuje někde uprostřed. Mletí je středně jemné, což znamená, že kávová zrna jsou mletá do konzistence, která je někde mezi praškovou a hrubou. 


Tento stupeň mletí je ideální pro přípravu espressa, protože umožňuje vodě, aby se správně infiltrovala přes kávové zrno a extrahovala z něj všechny potřebné chutě a aroma. Střední mletí také zajišťuje, že káva nebude příliš hořká ani příliš slabá.


Příprava domácího středního espressa je jednoduchá, pokud máte k dispozici správné nástroje a ingredience. Zde je rychlý a jednoduchý recept:


Potřebné ingredience a nástroje:

- 7 gramů středně mleté kávy

- Espresso stroj

- Tlakový džbánek


Postup:

1. Zapněte espresso stroj a nechte ho předehřát. To zajišťuje, že voda bude mít správnou teplotu k extrakci chutí z kávy.

2. Naplňte tlakový džbánek středně mletou kávou. Ujistěte se, že káva je rovnoměrně rozložená po džbánku.

3. Vložte džbánek do espressomatu a zatlačte páčku dolů, abyste vytvořili potřebný tlak pro extrakci kávy.

4. Nechte kávu vytéct do šálku. Tento proces by měl trvat cca 20-30 sekund.

5. Jakmile máte v šálku dostatek kávy, espresso je hotové a připravené k pití.


Domácí střední espresso je skvělý způsob, jak si vychutnat lahodnou kávu v pohodlí vlastního domova. S tímto receptem můžete připravit skvělé espresso, které vás zahřeje a nabudí energií na další den.