Espresso jemné domácí | Cafe Eternity
4.jpeg

Espresso jemné domácí

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě a každý z nás má svůj vlastní způsob, jak mu dává přednost. Ať už se vám líbí silné a intenzivní espresso, nebo jemnější a delší americano, je zásadní kvalita použité kávy a správný stupeň jejího mletí. Dnes se přiblížíme kávě s označením espresso jemné domácí, která je charakteristická svým čtvrtým stupněm mletí. 

Stupeň mletí kávy ovlivňuje chuť, aroma a samotný proces přípravy kávy. Na trhu najdeme různé stupně mletí, od velmi hrubého po jemné. Čtvrtý stupeň mletí, který je typický pro espresso jemné domácí, je tedy poměrně jemný. Tento stupeň mletí umožňuje vytvořit silnější a plnější chuť kávy, než je tomu u hrubšího mletí. 


Espresso jemné domácí je ideální pro ty, kteří chtějí doma připravit skutečně kvalitní espresso. Jeho příprava ovšem vyžaduje správný postup, aby se z kávy dostalo maximum chuti a aroma.


Recept na přípravu espressa jemné domácí:


Potřebovat budete:

- Kávovar na espresso

- Espresso jemné domácí (čtvrtý stupeň mletí)

- Čistou a čerstvou vodu


Postup:

1. Zapněte kávovar a nechte ho předehřát. 

2. Dávkujte 7-9 g mleté kávy do kávového filtru. Měli byste mít dostatek kávy, aby byl filtr plný.

3. Ujistěte se, že je káva v filtru rovnoměrně rozprostřená a jemně ji utlačte.

4. Vložte filtr s kávou do kávovaru a zavřete ho.

5. Zapněte proces vaření. Pokud máte stroj s manuálním ovládáním, měli byste vodu pustit po dobu 20-30 sekund.

6. Espresso by mělo být na povrchu zakončeno krémovou pěnou, tzv. crema. Pokud je mnoho pěny nebo naopak pěny není dostatek, může to být znamení, že káva byla moc nebo málo utlačená.

7. Podávejte ihned po přípravě s cukrem nebo mlékem dle chuti.


Espresso jemné domácí je skvělou volbou pro ty, kteří hledají silnou a plnou chuť kávy. Čtvrtý stupeň mletí dokáže tuto kávu připravit tak, abyste z ní mohli vychutnat její plné aroma a chuť. Ať už jste milovník kávy nebo jen hledáte nový zážitek, rozhodně stojí za to vyzkoušet.