Články

Káva je nejen velmi chutný nápoj, který nás udržuje v bdělém stavu a zpříjemňuje chvilky trávení ve společnosti přátel, ale je také pomocník, který udržuje dobré zdraví. Jak si můžeme kávu okořenit, k čemu všemu prospívá a proti čemu bojuje, se můžete dočíst v naších článcích.

Arabica a robusta rozdíly

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

16. 01. 2017

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek
Řekněte kávě své ano

Deset důvodů proč říct kávě své ano.

19. 12. 2016

Nejste si jistí v čem, vám káva může napomoci? Pokud zvažujete, zda kávu pít či nikoli. Pak čtěte deset důvodů proč říct kávě ano.

Číst celý článek
Cena instantní kávy a její složení

Cena instantní kávy a její složení

25. 10. 2016

Proč je instantní kafe tak drahé a jaké je vůbec jeho složení či z čeho se vlastně vyrábí? Tak na tyto otázky Vám odpoví tento článek.

Číst celý článek
Instantní káva – víte, co vlastně pijete?

Instantní káva – víte, co vlastně pijete?

18. 10. 2016

V naší pražírně často slýcháváme dotazy, týkající se instantní rozpustné kávy. Co to vlastně je? Jak je možné, že je instantní káva mnohdy i násobně dražší než kvalitní a poctivá zrnková káva?

Číst celý článek

Netradiční chutě

02. 12. 2012

Ochucené kávy jsou hitem poslední doby u nás i v zahraničí. Pijete-li kávu každý den a už vám zevšedněla, můžete si zpříjemnit pití kávy netradičními ochucovadly, které povznesou tento nápoj na naprosto jinou úroveň. Kávové sirupy a koření navodí pohodovou atmosféru a dodají kávě ojedinělou chuť. Vyzkoušet můžete také svůj oblíbený alkohol.

Číst celý článek

Robusta a espresso

02. 12. 2012

Často slýcháváme jak je Robusta důležitá v espresso směsi. Teda v gurmánské espresso směsi, kde se nehledí na cenu a Robusta se nepřidává do směsí z finančního hlediska. Většinou se dovíme, že Robusta zvyšuje objem pěny a její stálost-životnost. Pro potvrzení či vyvrácení tohoto tvrzení jsme se rozhodli udělat malý experiment.

Číst celý článek

Potřebujete vlákninu?

02. 12. 2012

Dejte si kávu!
Nová studie ukazuje, že káva může být zdrojem dietní vlákniny, ale to neznamená přestat jíst ovoce a zeleninu.
Dobrá zpráva pro milovníky kávy: šálek kávy má pro nás více než jeden požitek. Studie ukazuje, že vařená káva obsahuje rozpustnou vlákninu, kterou můžeme najít v ovesných vločkách nebo jablkách. Tato vláknina pomáhá tělu absorbovat důležité živiny, podporuje zažívání a hlídá cholesterol.

Číst celý článek

Cukrovka, rakovina, demence

02. 12. 2012

Před čím vším nás může ochránit káva a jaké důležité složky obsahuje?

Nová studie uvádí, že nás pití kávy může ochránit před cukrovkou, demencí a některými druhy rakoviny. Při pravidelné konzumaci v přiměřeném množství může být skutečně prevencí proti rakovině tlustého střeva a jater.

Číst celý článek

Víte, že...?

02. 12. 2012

Kofein je nejdůležitější účinná látka v kávě, v normálním množství pro zdravého člověka je absolutně neškodný.

Káva může pomoci při trávení. U mnohých lidí působí ranní šálek kávy díky stimulačním účinkům kofeinu a některých látek povzbudivě na trávení.

Číst celý článek