Magazín | Recepty | Cafe Eternity

Recepty

9.jpeg

Výrazný French Press

Mletí kávy je nezbytnou součástí přípravy dokonalého šálku kávy. Pro milovníky French Press, který je známý svým silným a výrazným výstupem, je mletí kávy stupeň 9 ideální volbou. Jak to ale funguje, jaký je postup a proč je stupeň 9 tak výjimečný? Zjistíme to níže.

8.png

Filtr káva a její příprava

Káva je pro mnohé z nás nedílnou součástí našeho každodenního života. Ať už ji pijeme ráno, abychom se probudili, nebo během dne jako energizér, káva má pro nás speciální místo. Ale stejně jako u jiných nápojů, také u kávy záleží na kvalitě a správné přípravě. A jedním z klíčových aspektů přípravy kávy je stupeň jejího mletí. 

7.jpeg

Moka, aeropress, filtr

Nedílnou součástí každého dne mnoha lidí je káva. Ať už je to ranní energetický start, pomocník při produktivitě v práci, nebo společník při odpočinku a čtení knih, káva je pro mnohé z nás rituálem, který si nenecháme vzít. Ale jak správně připravit kávu, aby z ní bylo možné vytěžit maximum chuti a aroma? V tomto článku se zaměříme na tři různé metody přípravy kávy – moka konvičku, aeropress a filtr a prozkoumáme sedmý stupeň mletí kávy.


6.jpeg

Espresso hrubší

Pokud jste milovníkem kávy, pak víte, že každá metoda přípravy kávy vyžaduje určitý stupeň mletí. Tento článek se zaměří na šestý stupeň mletí kávy, který je ideální pro espresso hrubší, moka, aeropress a filtr kávu.


5.jpeg

Espresso střední domácí

Espresso je více než jen rychlá káva na cestách. Je to kávový elixír, který přináší lahodné chvíle potěšení každému, kdo se odváží ponořit do jeho světa. Espresso má mnoho variant, ale jednou z nejzajímavějších je domácí střední espresso, někdy označované jako patý stupeň mletí kávy. 

4.jpeg

Espresso jemné domácí

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě a každý z nás má svůj vlastní způsob, jak mu dává přednost. Ať už se vám líbí silné a intenzivní espresso, nebo jemnější a delší americano, je zásadní kvalita použité kávy a správný stupeň jejího mletí. Dnes se přiblížíme kávě s označením espresso jemné domácí, která je charakteristická svým čtvrtým stupněm mletí. 

IMG-2055.jpeg

Turecká káva

Příprava turecké kávy není tak jen obyčejným vařením nápoje, ale spíše mistrovským rituálem, který by si zasloužil svůj vlastní šamanský tanec. Představte si sebe jako kouzelníka, který s několika jednoduchými ingrediencemi a trochou trpělivosti vytvoří nápoj, který má schopnost probudit mrtvé a poskytnout pocit povznášejícího blaženství. Tak toto je turecká káva!

orange.jpeg

Osvěžující kávový zážitek Espresso Orange

Espresso Orange, jde o inovativní fúzi kávy a pomeranče, která přináší výjimečný a osvěžující chuťový zážitek. Tato kombinace je dokonalým spojením horkej zemitosti kávy espresso a sladkého, svěžího ovoce.



cold.jpeg

Ledový kávový zázrak 'Cold Brew'

Cold Brew, neboli chladně vařená káva, je jedním z trendů, který si získává stále více příznivců po celém světě. Tento speciální způsob přípravy kávy přichází původně z Japonska, kde se vyrábí již stovky let. Cold Brew je ideální pro horké letní dny, ale její unikátní chuť si zamilujete i v chladných zimních dnech. 


tonic.jpeg

Osvěžující letní kávový drink Espresso Tonic

Espresso Tonic s kávou z pražírny Cafe Eternity - Naše pražírna zve své zákazníky na tento lahodný nápoj