Thi Ha Gyawalie je v současné době ve svých 24 letech nejmladším producentem kávy v Myanmar.
Jeho rodina se zabývá pěstováním kávy už 14 let. Před třemi lety se stal Thi Ha šéfem v Arrow Brothers, kde udělal pár změn ve zpracování a také požádal o organický certifikát, který mu byl udělen. Začal tím, že zavedl metodu na zpracování carbonic maceration a fermentaci(kvašení) a stejně tak produkci přírodního a honey zpracování. A také je znám tím, že se velmi zaměřuje na cupping tak intenzivně a dlouho dokud nedostane to nejlepší ze své úrody, sklizně, plodiny.
A Thi Ha se rozhodl na základě cuppingu a vlastnoručního roztřídění plodu, že bude tyto třešně namísto obvyklých 2 až 3 týdnu sušit na vyvýšených postelích celých 4 až 5 týdnu. Což kávě dodává na exklusivitě. Více >>
Výrobce: cafe eternity

200 Kč S DPH

skladem

Varianta neexistuje


MYANMAR ARROW BROTHERS LOT

100%arabica

Region      Mandalay
Farma       Sin Khwar
Místo        Bhamon
Farmář     Thi Ha Ram Gzawalie
Odrůda     Caturra
Nadmořská výška      1300 -1350m n. m.
Zpracování      přírodní
Sklizeň      leden až březen
Chuťový profil      krémovité tělo, fíky, třešně, maliny, kakao.

Thi Ha Gyawalie je v současné době ve svých 24 letech nejmladším producentem kávy v Myanmar.
Jeho rodina se zabývá pěstováním kávy už 14 let. Před třemi lety se stal Thi Ha šéfem v Arrow Brothers, kde udělal pár změn ve zpracování a také požádal o organický certifikát, který mu byl udělen. Začal tím, že zavedl metodu na zpracování carbonic maceration a fermentaci(kvašení) a stejně tak produkci přírodního a honey zpracování. A také je znám tím, že se velmi zaměřuje na cupping tak intenzivně a dlouho dokud nedostane to nejlepší ze své úrody, sklizně, plodiny.
A Thi Ha se rozhodl na základě cuppingu a vlastnoručního roztřídění plodu, že bude tyto třešně namísto obvyklých 2 až 3 týdnu sušit na vyvýšených postelích celých 4 až 5 týdnu. Což kávě dodává na exklusivitě.

Petr Míka 23. 10. 2018, 10:01

Hodnoceno pro filtr

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)