(3)

Káva, kterou jsme vybrali je nevšední a zajímavá. V šálku můžeme cítit květiny, jemnou kyselost, velmi vyvážené a zároveň intenzivní chutě. Ve srovnání s keňskými kávami je prostě jiná. Více >>
Výrobce: cafe eternity

200 Kč S DPH

skladem

Varianta neexistuje

KENYA AB+ microlot

WINDRUSH ESTATE (KIAMBU) 

100% arabica, varieta SL28&SL34

..

okalita: Kiambu region

Pohoří Aberdare: 1500m.n.m.

Bodové ohodnocení: 86,5 bodů

Pozor této kávy je pouze omezené množství! 

Tuto kávu určitě každému doporučujeme mít doma..
Věnujeme neskutečné množství času výběru našich káv, a to také proto, že opravdu nechceme, aby káva stála více než 200kč/250g. Toto je nějaká naše pomyslná hranice, kde nám moc nedává smysl mít dražší kávu.
Přesto se opravdu někdy stane, že narazíme na něco, co je třeba okusit. Prostě to stojí za to. Tak jako v případě této kávy.


Na tyto kávy se pak bohužel nevztahuje věrnostní systém, za toto se omlouváme. Ale i tak,  Vám kávu nabízíme za nejlepší cenu na trhu

Chuťový profil

Komplexní šálek s jemnou aciditou rybízu a kvítí. Precizní chuť ovoce provází celý šálek.

Káva, kterou jsme  vybrali je nevšední a zajímavá. V šálku můžeme cítit květiny, jemnou kyselost, velmi vyvážené a zároveň intenzivní chutě.  Ve srovnání s keňskými  kávami  je prostě jiná. 

Káva byla vybrána, ne pro keňskou klasickou aciditu, ale pro jemnou květinovou a dokonale ovocnou chuť.

 

Windrush

Windrush estate je producentem kávy už od dob, kdy byla Kenya pod koloniální nadvládou. Největší oblast 199hektaru je na 162 hektarech  pěstitelská. Dominantní variantou, která je zde pěstovaná je SL28 a 34, a jen několik odrůd Ruiru a Batian.

 

Kiambu

V oblasti Kiambu káva pochází z 85% od různě velkých farem a farmářů.  Farmáři sbírají zrale kávové třešně a ve stejném dni je zpracovávají. Vlastní mycí stanice, kde jsou třešně pročištěny a kvašeny přes noc. Poté jsou namočeny, aby se odstranily všechny zbytky a následně se suší na stolech. Po dostatečném prosušení jsou zrna dovezená do skladu, kde nějakou dobu odpočívají. Před exportem se ještě pošlou do dry mill.

 

Kenya

Kenya je producentem kávy již dlouhou dobu. Produkce se datuje od roku 1880, kdy francouzští misionáři přivezli semena do oblasti Taita. A od roku 1896 se káva pěstuje v oblasti Kiambu, kde je výborná kombinace nadmořské výšky, klimatu a půdy. Proto je káva odtud vysoce kvalitní a známá po celém světě. 

Nejvíce kávových farem je v centrální Kenii – Kiambu, Kirinyaga, Murang a Nyeri.  Z těchto oblasti pocházi 70% produkce z celé Kenii.

 

Klíma

Kenya je známá tím, že má dvě deštná období. Od toho jsou odvozeny dvě sklizně. Dlouhé deštné období je od března do května a krátké je pak v říjnu.

Kávovníky v Kenii mají extrémně úrodnou půdu. Ta je zde mladá a vulkanická a bohatá na organické složky. Káva je pěstovaná v nadmořské výšce od 1280 do 2300 metrů nad mořem.

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

Ondřej Netočný 04. 07. 2017, 09:12

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

káva turek

Český turek – skutečně jej chcete pít?

13. 03. 2017

Proč je turek neuplně vhodnou metodou pití kávy?

Číst celý článek
Jak skladovat kávu

Skladování kávy, aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu

03. 03. 2017

Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.

Číst celý článek
Arabica a robusta rozdíly

Arabica vs. robusta – příbuzní, kteří jsou však tolik odlišní

16. 01. 2017

S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly

Číst celý článek
Chemex

Chemex skvělá alternativa na přípravu špičkové filtrované kávy u vás doma.

10. 01. 2017

Další z řady alternativních metod přípravy filtrované kávy. Který zaujme svým designem i jednoduchosti přípravy.

Číst celý článek
Řekněte kávě své ano

Deset důvodů proč říct kávě své ano.

19. 12. 2016

Nejste si jistí v čem, vám káva může napomoci? Pokud zvažujete, zda kávu pít či nikoli. Pak čtěte deset důvodů proč říct kávě ano.

Číst celý článek
Moka konvička

Moka konvička

09. 12. 2016

Chcete se dozvědět jak si jednoduše připravit výbornou kávu? A neplatit desetitisíce za kávovar? Pak určitě čtěte dál.

Číst celý článek
Irská káva aneb jak připravit pravou Irskou kávu

Irská káva aneb jak připravit pravou Irskou kávu

21. 11. 2016

Chcete vědět jak si připravit kvalitní Irskou kávu nebo co by Irská káva neměla obsahovat? Pak čtěte dál.

Číst celý článek
French Press

French Press

10. 11. 2016

French Press je další z alternativních možnosti přípravy skvělé kávy u vás doma. Připravili jsme pro vás popis, tipy a jednoduchý návod k přípravě kávy touto metodou.

Číst celý článek