KENYA AB KIANYANGI
A jsme zpět v Kenii, abychom Vám přinesli delikátní kávu z oblasti Kianyangi, která vyhrála Dorman Quality Competition v Embu obvodu.
Kianyangi vlastní Murue kooperace farmářů, která sčítá kolem 750 menších farmářů. Každý z nich pěstuje na své farmě přibližně 130 kávových keřů.
Kianyangi se nachází v Kavutiri poblíž města Embu ve východní provincii Kenii. Hranice této oblasti tvoří pohoří Kenya a řeka Kamithumo, která je hlavním vodním zdrojem pro zpracování kávy.
Hlavní sezóna sklizně je zde od listopadu do března. Farma se nachází v nadmořské výšce 1800 m nad mořem. Půda je vulkanická, což je ideální pro pěstování výborné kávy.
Po sběru vyzrálých kávových třešní je vše zpracováno mokrou metodou. Poté dochází přes noc k fermentaci, aby došlo k uvolnění cukru. Následně se třešně myji a máčejí 24 hodin. Tento proces zvyšuje výskyt proteinu a amino kyselin, tím se navyšuje komplexnost kyselin, tedy acidity a také čistoty v šálku. Dále se káva suší na sušících stolech a čas sušení závisí na podnebí a teplotě je to většinou 7 -15 dnů.
Chuťový profil této krásné Kenii: sametově vláčná, jemná se střední aciditou sladkých malin a ostružin.
Katarína Fuksová 07. 11. 2017, 14:27
vynikajuca mna mnam :-)
vynikajuca mna mnam :-)
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (1)
Hana Kunzfeldová 23. 01. 2018, 16:15
Výborná
Výborná
Nic jsem neobjevila
Nic jsem neobjevila
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (1)
veronika plíšková 08. 04. 2018, 20:14
nejvynikající káva
nejvynikající káva
žádné
žádné
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)