(2)

Káva ''REGIONAL'' Huehuetenango je selekce toho nejlepšího z pozdní sklizně v této oblasti v Severní Guatemale. Více >>
Výrobce: cafe eternity

200 Kč S DPH

skladem

Varianta neexistuje

GUATEMALA SHB – pozdní sběr ‘’REGIONAL''

Oblast Huehuetenango
100% arabica

Bodové ohodnocení: 85 bodů!!
Farma: malý farmáři
Odrůda: Caturra, Catuai, Pacas, Bourbon
Sklizeň: pozdní sběr 2016
Chuť: výrazná, vrstvená sladkost, velké tělo, zralé ovoce.
Oblast:  pohoří Cuchumatanes 
La Libertad, San Pedro Necta, La Democracia, Unión Cantinil and Todos Santos Cuchumatán municipalities - Huehuetenango department
Nadmořská výška: 1500 – 1800m.n.m.


Káva ''REGIONAL'' Huehuetenango

je selekce toho nejlepšího z pozdní sklizně v této oblasti v Severní Guatemale. Luxcafe, náš obchodní partner z oblasti centrální Ameriky, sám provádí výběr kávy ve svých vysoce kvalitních laboratořích v hlavním závodě(továrně) v Huehuetenango. Jejich tým zkouší veškerou kávu a následně třídí do čtyř skupin.
  1. Běžná(obvyklá) Huehuetenango směs. Toto je charakteristická, pravá chuť z tohoto regionu, kde se hlavně zohledňuje stálost, stejnost a neměnnost chutě. Luxcafe vybírá tuto kávu v lednu.
  2. Sierra Morena SHB směs. Tato zrna jsou shromažďovaná z určitých micro oblasti, kdy káva chutná více komplexně, má bohatou sladkou chuť s dotekem vína.
  3. Huehuetenango Reserve SHB nebo La Bomba. Malé množství kávy s velmi osobitým chuťovým profilem, který je odlišný od typické chuti kávy z těchto končin. Sklizeň většinou připadá na duben.
  4. Zde patří káva z microlotu s dohledatelnosti.       

Sklizeň naší ''regional''

Sklizeň této kávy je jiná. A to jak obdobím, ve kterém dochází ke sběru, tak i následné velmi kvalitní péči. 
Luxcafe přijímá naše zrna sklizená vždy v konci sklizně. Naše káva je z oblastí a vlastně přímým sousedem odkud pochází zrna La Bomba. Do této oblasti patří oblast La Libertad, San Pedro Necta, La Democracia, Unión Cantinil a Todos Santos Cuchumatan, v nadmořské výšce od 1500 do 1800m.
Regional

Kvalita

Při degustaci náš tým zjistil, že zrna posbíraná na konci sklizně v této oblasti mají jiný charakter chuti, než klasickou jiskřivou sladkost, ale jsou více bohaté v chuti, s velkou sladkostí a dokonale vláčným tělem. Nespadají tak do kategorie Sierra Morena ani do běžné Huehuetenango.
A tak díky své ojedinělé kvalitě byla káva ‘'REGIONAL''zahrnuta jako MICRO REGION SPECIFIC LOT!!

Selekce, výběr

Po sběru se kávové třešně vezou na zpracování do stanic, které jsou poblíž nebo si je producenti zpracují na svých privátních strojích. Pokud si nechají zpracovat třešně v těchto stanicích platí zde poplatky, ale zase mají jistotu v opravdu kvalitním přístupu. Pak také mohou prodat zelenou kávu mnohem výhodněji než kdyby prodávali už ještě nezpracované kávové třešně. Potom co jsou zrna vysušená, hledají kupujícího, který nabídne tu nejvýhodnější cenu. Je zde mnoho firem nakupujících kávu. Mezi nimi i Luxcafe.
Luxcafe nakupuje zelená zrna ze všech malých měst v oblasti Huehuetenango. Výběr zrn je vždy zohledněn podle chuti kávy a také podle  čtyř výše popsaných kategorií. 
Luxcafe zde patří mezi prémiové a uznávané nákupčí.
Většina farmářů stále prodává přes zprostředkovatele.  Je to pro ně mnohem jednodušší, i když si takto nemohou ohlídat aktuální ceny kávy a tak se vlastně jen spoléhají na solidnost překupníku. 
překupníci často oportunisticky využívají neznalost cen farmářů, navíc míchají kávu z různých oblastí pro dosažení většího objemu kávy a následného snadnějšího prodeje velkým firmám. Luxcafe díky svému systému a silné selekci kávy chce zviditelnit region jak národně tak mezinárodně. vyzdvihuje kávy z různých malých oblastí právě pro jejich nezaměnitelnou kvalitu.

Luxcafe

Luxcafe se velice soustředí na výběr kávy, kterou kupují. Kontrolují jakékoli vady a nedostatky, vlhkost a kávový profil v šálku. 
Huehuetenango
Huehuetenango leží na severu Guatemaly. Tato oblast hraničí s Mexikem. Produkce kávy se soustředí  ve vysokých oblastech regionu, stranou od typického guatemalského standardu kávy. Cuchumates pohoří je známe pro svou nevulkanickou vápencovou půdu.  
Káva v této oblasti roste širokém rozsahu, kde půda dosahuje od pH4 kyselého do pH 7 neutrálního. Toto je opět významný faktor pro vstřebávaní nutričních látek přes půdu do kořenového systému a celkové lepší kondici kávovníku.

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)