Klasická chuť hutného espressa s více než dokonalou pěnou. Více >>

595 Kč S DPH

skladem

Varianta neexistuje

Colombia DARK "LUCERO''

100% arabica, 100% odrůda Castillo
Pražení: DARK
Pěstují: malí farmáři v oblasti La Celia, Risaralda
Nadmořská výška: 1350m.n.m., západní Andy
Tato skvělá káva má zrna velikosti 17/18. Sběr mají na starosti farmáři z 200 malých farem v oblasti LaCelia v úseku Risaralda v západních Andách. Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce 1350m a průměrná teplota je okolo 23 stupňů. Sklizeň je v období od října do listopadu. 

Chuťový profil kávy

Klasická chuť hutného espressa s více než dokonalou pěnou. Dokonalá chuť kakaa s podtóny ovoce a to sušených fíku kde vše podtrhuje výrazná cukernatá sladkost hořké čokolády s lehkými tóny koření.

Způsob pražení

Můžeme říci, že tmavé pražení otevírá možnosti jak vnímat kávu trochu jinak, bez acidity s dobrou sladkosti a s charakteristickou ovocností a dokonalou pěnivostí.
Je třeba ovšem dbát na vybrané zrno, při nesprávné volbě zrna, u tohoto pražení, je mnohdy káva takto napražena negativně hořká. A taková hořkost je v kávovém světě považována jako negativní chuť! Jistě naše tmavě pražená Colombia bude mít hořkost tmavé čokolády, jenž je při tomto pražení vyžadována a naprosto charakteristická.
Často se setkáváme s tmavě praženou kávou, ale mnohdy je káva pražena do tmavší barvy pro zahlazení negativních a špatných vlastností samostatné kávy.
(všeobecně je známo, pokud chcete znát charakter farmy, regionu, kávy jako takové, je absolutní nutností ji napražit mezi stupně LIGHT a MEDIUM. Samozřejmě je třeba dbát na samotné zrno, tvrdost zrna ovlivňuje velmi stupeň pražení. Co platí pro jednu kávu je absolutně nepřípustné pro druhou.)

Příprava espressa

92 stupňů celsia, 18g, 30s extrakce do výsledné hmotnosti 36-40g a objemu 25-30ml.

offa 05. 08. 2017, 13:15

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)