Jsme specializovaná pražírna kávy se zaměřením na jednodruhovou výběrovou Arabiku s původem a espresso směsi.

To jak káva (espresso) chutná, v čem je výjimečná, odkud pochází nebo jak je komponovaná je jisté plus, na kterém se dá hodně stavět, je to něco, co vás může odlišit od ostatních a posunout o krok dál.

U nás vždy pražíme na objednávku

Nikdy nemáme skladem napraženou kávu, která je určena na prodej. Kávu vždy pražíme až po objednání naším zákazníkem a to proto, že čerstvá káva má nezapomenutelnou chuť, chuť která je velmi odlišná od starší kávy.

(Objednávky ze středy, čtvrtka, pátku a soboty jsou praženy a následně expedovány nejpozději v pondělí. Objednávky z neděle, pondělí a úterý jsou praženy a následně expedovány nejpozději ve čtvrtek.)

Může se teda stát, že se k našim zákazníkům dostane káva až moc čerstvá, potom doporučujeme začít kávu konzumovat cca 2-3 po napražení. V případě espresso extrakce se tato doba může prodloužit až na 7 dní po napražení kávy.

Zaměřujeme se na kávy s původem

V naší vášni o kvalitní zrno jdeme ještě dál. Začali jsme se zaměřovat na kávy s původem, které najdeme na konkrétním místě. Na kávy, které jsou světově známe, vyhrály nebo se zúčastnily světově známých soutěží jako Cup of Excellence ®.

Před nedávnem jsme začali spolupracovat se společenstvím několika farmářů z Nicaragua, od kterých nakupujeme kávu DIRECT TRADE. To znamená, že se eliminuje distributor (trader) a celý zisk z prodeje kávy jde přímo farmáři a komunitě, která kávu pěstuje. Tímto zvýšením příjmu nakládají velmi rozumně. Zlepšuje se sociální zázemí místní komunity, každá farma má minimálně jednu zdravotní sestru na plný úvazek a mnoho jiných. Zlepšuje se také technologie farmy a kvalita kávy. A to nejlepší, co farmáři vypěstují, se právě prodává DIRECT TRADE.

Do budoucna se chceme více zaměřit na kávu tohoto typu, protože víme, že prodej této kávy má přímý dopad na komunitu, která kávu pěstuje. Je velmi jednoduché nakoupit takovou kávu, ale pokud chceme nakoupit DIRECT TRADE, a přitom kupovat vysoce kvalitní odrůdovou kávu, je to dlouhý proces spojen s trpělivým čekáním ovšem zpříjemněný degustací mnoha vzorků kávy

Víme že trpělivost přináší ovoce a to platí i v tomto případě. Neboť takto vybraná káva je velmi unikátní!

Pro kavárny a restaurace vytvoříme jedinečnou směs

Jsme schopni pro kavárny či restaurace vytvořit směs (nebo jen jednodruhovou kávu), která bude velmi ojedinělá, výjimečná a tím velmi žádaná.

Protože to, jak káva chutná, v čem je unikátní, odkud pochází nebo jak je komponovaná je jisté plus, na kterém se dá hodně stavět, je to něco, co Vás může odlišit od ostatních a posunout Vás o krok dál. Chuť a teda i kvalita je to, co v blízké budoucnosti se bude často vyhledávat.
Naše produkce se nedá srovnat s produkcí velkých nadnárodních firem, zato si můžeme dovolit používat kávy s limitovanou produkcí, kávu s původem.

S kým spolupracujeme

Od počátku našeho vzniku spolupracujeme s italským partnerem, který se zaměřuje na distribuci zelené kávy pro pražírny, zelené kávy, která je vhodná na klasickou italskou espresso extrakci.

V jejich laboratořích, se testuje káva při klasické espresso extrakci. Před nákupem z dané farmy se káva prověřuje a to začíná vizuálním testem zelené kávy, kde mimo jiné také patří hledání, počítání zlomených či jinak narušených zrn, nebo také očíslování velikosti zrna. Nato nastává čichová a degustační analýza.

Jednou z hlavních kritérií je konstantní kvalita kávy, kde během 12 měsíců se testuje na 20 000 šálků kávy. Nato je-li káva z dané farmy vybrána, nastává kontrola farmy a to několikrát do roka.

Připravujeme kvalitní espresso

Pro přípravu espresso směsi jsou potřeba vysoce jakostního zrna, která jsou navíc konstantní v kvalitě a to v průběhu mnoha let. Espresso je velmi koncentrovaný nápoj, dělaný při vysokém tlaku a jakákoliv odlišnost jež bude vyčnívat z požadované konstantní chuti, která je velmi potřebná pro servírování espressa v restauracích. Espresso je věda, kde malá odchylka v pěstování může změnit chuť zrna a proto se vyplácí kupovat zrna pěstovaná s láskou, vášní a vědomostmi o espressu.
Proto nakupujeme pouze zelenou kávu jen u farem, které se zaměřují pouze na kvalitu a ne na kvantitu. Přitom vždy dbáme na sociální zázemí farmy.
A navíc v naší pražírně testujeme kávu při klasické espresso extrakci. Před nákupem z dané farmy se káva testuje a to začíná vizuálním testem zelené kávy. Nato nastává naše čichová a degustační analýza.

Naše úspěchy

Našim úspěchem bylo první místo baristy, který používal naší kávu v baristické soutěží MISTR KÁVA 2010. Poté na veletrhu SALIMA 2010, kde dva ze šesti finalistů používali opět naší kávu!

Proč nakupovat u nás

  1. Jsme prvovýrobci, kávu sami pražíme a dovážíme. Sami tak kontrolujeme co, kde, kolik toho nakoupíme. Vaše spokojenost s naší značkou je náš cíl. Proto si můžete být jisti, že pro Vás uděláme vždy maximum!
  2. Kávu zásadně pražíme až po objednání! Pouze takovým přístupem dosáhnete maximální kvality.
  3. Zaměřujeme se na kvalitu, ne na kvantitu. Nenakupujeme kávu podle ceny, ale podle toho, jak nám chutná!
  4. Nakupujeme také DIRECT TRADE, s tímto nákupem nejvíce pomůžete oblasti, kde se káva pěstuje. Vždy víte odkud přesně káva je a komu tak svým nákupem pomáháte.
  5. Kávu Vám podle potřeby pomeleme do Vámi vybraného stupně.
  6. Potřebujete poradit? Jsme jen jeden telefon od Vás!


Podkategorie