Ledová káva podle Moniky 02. 08. 2017

Tyto až přehorké dny si o to více než říkají. Dát si něco opravdu ledového, chutného a kávového  k pití a právě proto my přicházíme s tímto lehkým rychlým  a velmi variabilním receptem na ledovou kávu.

Co budeme potřebovat. V překapávači nebo french pressu si připravíme kávu tu po zchladnutí nalejeme do výrobníku na led a dáme zmrazit. Vezmeme si jakoukoli vyšší skleničku a pěkně po celém vnitřním obvodu do ní nalejeme datlový sirup. A zde už je to o preferencích každého z nás. Můžeme použit sirup čekankový, agáve nebo kterýkoli ochucený sirup( vanilkový, karamelový, čokoládový), poté do skleničky vložíme zmražené kostky kávy. Čím více tím lépe a zalejeme mlékem, zde opět každý použije mléko, které mu chutná. Kokosové, mandlové, sójové či běžné kravské. A skvělá ledová káva je hotová a připravená nás schladit.