COLD BREW 25. 08. 2017

Cold Brew

Na tuto přípravu kávy se nejlépe hodí kávy ovocné a svěží připomínající léto, proto doporučujeme kávy, jako jsou Colombia, Ethiopia, Kenya či Guatemala. I milovníci brazilských káv mohou tuto alternativu vyzkoušet! Budou mile překvapeni. V horkých letních dnech vhoďte několik kostek ledu a máte dokonalou ledovou kávu. Je však nesrovnatelně kvalitnější než jsou ledové kávy kupované v obchodě. S postupem můžete i experimentovat. Vyzkoušejte kratší nebo delší extrakci kde nejsou výjimkou ani 30 hodinové extrakce. Záleží na Vaši chuti!

Připravíme si: 

French Press 

100g zrnkové kávy

1l studené vody

Kávu si hrubě pomeleme pro přípravu ve French Pressu.

Takto pomletou kávu nasypeme do připraveného French Pressu.

Studenou vodou kávu zalijeme a promícháme.

Vložíme do lednice a necháme vyluhovat 12-18 hodin.

Po 12-18 hodinách kávu ve French Pressu stlačíme a můžeme podávat.