21. 01. 2016

A je to tady. Slavíme narozeniny! A nejsou to ledajaké narozeniny, ale kulatiny a slavit se bude ve velkém stylu! Přesně před 10 lety, v únoru 2006, se zrodila naše pražírna Cafe Eternity. Jak vznikla naše pražírna a co stálo za jejím vznikem se můžete dočíst ve speciálním rozhovoru zde.

Jako by to bylo včera, kdy jsme vám začali dělat radost čerstvě praženou kávou. Ale ejhle, ono už je to 10 let. Ale krásných 10 let. A protože by to nebyla narozeninová oslava bez dárků, připravili jsme pro vás velké překvapení.

Na co se tedy v rámci narozenin můžete těšit? Na kávy za akční ceny a oslavu pro veřejnost, na které nebude chybět živá hudba, raut a samozřejmě dobrá káva. Zvaní jsou všichni!

Výročí Cafe Eternity

Středeční narozeninová oslava

Poslední středu v únoru to u nás bude velkolepé! Pokud jste milovník kávy a chcete s námi oslavit naše kulatiny, určitě si nenechte naši oslavu ujít. Čeká na vás raut, živá hudba, latte art a ochutnávka speciálního espressa, které pro vás připraví školená baristka!

Tak si poznačte do kalendáře:

Kdy?      24. 2. 2016, od 15:00 (plánový konec akce v 18:00)

Kde?     Obecní 701, Albrechtice u Českého Těšína, 735 43

Na co se můžete těšit?

  • Raut
  • Kapela Tango
  • Latte art
  • Ochutnávka speciálního espressa

Vstup zdarma! Není potřeba žádná registrace, přijít může kdokoliv.

Budeme se na vás těšit! Vaše Cafe Eternity

Kávy v akci

Kromě samotné narozeninové oslavy jsme si pro vás připravili po celý únor akce na různé kávy, které tak můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu. A o které kávy se jedná?

1. Colombia – Cundinamarca distrikt

Premium coffee, 100% arabica, bodové ohodnocení: 82,5 bodů.

Odrůda Typixa 52%, Caturra 23%, Colombia 25%
Zpracování Washed
Teplota 18-24 °C
Srážky 1400-1700 mm
Nadmořská výška 1300-1800

Káva je prvotřídní kvality, vypěstována na východní straně And, údolí Tequendama v blízkosti kávových měst: La Mesa, Apulo, Cachipay, El Colegio, Quipile, Viota. Kolumbijské kávy mají stabilně výbornou kvalitu, ale naše káva vyčnívá z davu a patří mezi ojedinělé. 

Chuťový profil: Velice příjemná, sladce sametová, výborně strukturovaná s kulatým tělem a vyváženou šťavnatou aciditou. Čistý profil s podtóny sladké čokolády, nezaměnitelná chuť pomeranče a sladkého zeleného jablíčka. 

Colombia cundinamarca distrikt

2. Mexico – Terunno Nayarita - Reserva

Gourmet coffee, 100% arabica.

Odrůda Arabica Tipica 55%, Caturra 45%
Sběr prosinec - březen
Zpracování Suchá (natural) metoda
Půda Vulkanická
Screen size 15+

Terruno Nayarita znamená v překladu "Z mé země". Kávu pěstuje skupina družstevních pěstitelů v západní části Tepic, poblíž sopky Cerro San Juan, společně s týmem degustátorů, který pomáhá vypěstovanou kávu třídit podle chuťového profilu. Ty nejlepší kávy jsou odkládány, znovu posuzovány, a pokud výsledek bude splňovat přísná chuťová kritéria, je káva prodávána jako Reserva.  

Chuťový profil: jemně sametové až mléčné tělo, která doprovází nízká acidita s podtóny jahod a sladké čokolády.

Mexico Terunno Nayarita Reserva Mexico Terunno Nayarita Reserva

3. Honduras farm Liquidambar

Premium coffee, 100% arabica.

Region San Marcos
Odrůdy Pacas, Catuahi, Icatú y Pacamara, Parainema, Ihcafe 90
Sběr 15 - 16 550 kávových žoků
Certifikace BioLatina
Nadmořská výška 1530

Kávové třešně jsou ručně sbírané. Pouze zralé červené plody jsou na farmě zbaveny slupky, dužiny a promyté svěží vodou z místního pralesa. Na to jsou sušeny 12-15 dní na afrických postelí a po dosažení 12% vlhkosti zrna jsou odeslány do Santa Rosa k finálnímu exportu.

Chuťový profil: dokonale vláčné a sametové tělo s decentní aciditou a tóny čokolády, ovoce a oříšků.

Honduras farm Liquidambar Honduras farm Liquidambar

4. Yirgacheffe Aramo Gerbota

gourmet coffee, 100% arabica

Zpracování Natural Coffee
Sběr listopad - leden
Srážky 1200 - 1800 ml
Průměrná teplota den 20 - 25 °C, noc 15 °C
Nadmořská výška 1900 - 2100

Ručně sbíraná Yirgacheffe a zpracování suchou metodou? Jen kvůli tomuto, je nutné tento gurmánský zážitek okusit! Káva je pěstovaná na jihu v oblasti Yirgacheffe ve vesničce Gerbota. Půda je zde červenohnědá, velmi úrodná. Kávové třešně se suší po dobu 15 dnů na sušících stolech. Zrno, díky přírodnímu zpracování, vypadá nezvykle jinak, ale toto je standardem.

Chuťová profil: Úžasné krémovité tělo s ovocnou aciditou a nečekanou, za to překvapivou pěnivostí. Chuť sladkých jahod a broskve, která přechází do sladkého konce s karamelovými tóny.

Yirgacheffe Aramo Gerbota Yirgacheffe Aramo Gerbota

5. Guatemala Finca Baquelito

Microlot, gourmet coffee, 100% arabica

Zpracování Mokrá metoda, sušeno na slunci
Farmář Juan Carlos Estevez (farma zakoupena v roce 1976)
Oblast Tamahú, Coban, Alta Verapaz
Nadmořská výška 1000 - 1450

Tento region je velmi studený, vlhký a prší zde opravdu často v poměru s celou Guatemalou. Všechny tyto nepřízně jsou velké plus a dělají tuto kávu nadmíru zajímavou. Kávovníky rostou v horách a půda je zde písčitá.              

Chuťový profil: Bohaté tělo, jiskřivou aciditu, chutná po hořké čokoládě s netradičním nádechem citrónu s medem a tóny malin.

Guatemala Finca Baquelito Guatemala Finca Baquelito

6. Brazil Aracacu

Gourmet coffee, 100% arabica

Sběr červen - srpen
Farmář Carmen Lucia Chaves de Brito and Family
Oblast Trest pontas
Region Sul de Minas
Nadmořská výška 950 - 1150

Rodina Chaves Brito se zabývá pěstováním kávy už přes století. Carmen a její sourozenci jsou pátou generací, která se kávou zabývá a již více než 15 let jsou producenti jedné z nejkvalitnější kávy z okolí. Carmen, která je původně psycholožka se rozhodla plně věnovat kávě, a to nejen jejímu pěstování a zpracování, ale také novým odrůdám a spojováním a mícháním těchto odrůd.

Chuťový profil: Káva má hladké tělo, čistou aciditu, chutná po mléčné čokoládě, lískovém oříšku s tóny třtinového cukru.

Brazil Aracacu Brazil Aracacu

Články