Exkurze v naší pražírně. | Cafe Eternity
EX2.png

Exkurze v naší pražírně.

Dnešní den byl ve znamení mladé energie a zvědavých očí!  Naše pražírna Cafe Eternity se stala hostitelem skupinky bystrých studentů ze střední školy techniky a služeb z Karviné. Nebyla to jen obyčejná návštěva – byla to výprava za tajemstvím pražené kávy! 

Musíme říct, že všechny ty otázky a zájem o to, jak přeměňujeme zelená kávová zrnka na tu božskou černou tekutinu, nás opravdu nakoply. A nejen nás! Studenti i paní učitelky byli nadšení z toho, jak káva "rostla před jejich očima" - od zrnka až po šálek.

Zajímalo vás někdy, jak se praží káva? Nebo proč byste měli počkat pár dní, než si dáte tu první šálek po pražení? Naše mladé návštěvníky jsme provedli celým procesem - s humorem, láskou k naší práci a několika šálky čerstvě uvařené kávy na ochutnávku. 


Nezapomněli jsme ani na praktické ukázky a malé tajemství, které dělá naši kávu tak výjimečnou. Spoiler: není to jen o teplotě a čase pražení! Naše filozofie? "Káva je jako chleba, nejlepší čerstvá, ale dát jí pár dnů na 'odpočinek', to je teprve umění."

Doufáme, že jsme v našich mladých návštěvnících probudili vášeň pro kávu a možná i budoucí pražiče či baristy.  A pokud ne, tak alespoň přinesli domů pár zábavných historek a vědění navíc.

Děkujeme studentům i pedagogům za návštěvu a těšíme se na další generace kávových nadšenců! A kdo ví - možná si dnes někdo odnesl nejen vědomosti, ale i budoucí kariéru.