Brazilské kávy | Cafe Eternity
Navrh-bez-nazvu-2.jpeg

Brazilské kávy

Co v naší brazilské kolekci najdete? Od svěžích a ovocných pojemů až po hluboké, čokoládové elixíry, naše brazilské kávy zahrnují širokou paletu chutí. Ať už hledáte dokonalé espresso, nebo něco na lehké popíjení během odpoledne, máme pro vás tu pravou volbu.

Vítejte v úžasném světě brazilských káv, kde se každé zrnko nese jako malý poklad plný chuti a aromatu! Brazilská káva je pověstná nejen svou bohatou historií a tradicí, ale také unikátní paletou chutí, které z ní dělají skutečnou hvězdu mezi kávami. A my? My vám právě teď otevřeme dveře do tohoto kouzelného světa a představíme vám něco, co vaše chuťové buňky zaručeně ocení!

 

Nejprve se trochu ponořme do historie a zajímavostí o brazilských kávových plantážích. Brazilská káva má své nezaměnitelné postavení na světovém trhu. A není divu, vždyť Brazílie je největším producentem kávy na světě! Plantáže se rozprostírají převážně v jihovýchodní části země, kde klimatické podmínky jsou pro pěstování kávovníků ideální. Víte, že největší plantáž na světě, Nossa Senhora da Guia, se nachází právě v Brazílii a zabírá obrovských 6 000 hektarů?


Příprava tradiční kávy podle Brazilských farmářů.

CAFÉZINHO

Malá černá káva

Tato malá, černá a hodně slazená káva se pije rychle na stojáka a pro průměrné Brazilce představuje časté a vítané přerušení dne. Připravuje se z jemně namleté čerstvé kávy za použití látkového filtru a výsledkem je chuťově bohatý šálek s plným tělem, který vám v puse zanechá výtečnou chuť.


Co dělá brazilskou kávu tak speciální? Kromě specifického klimatu a půdy, které dodávají brazilským kávám charakteristický profil, je to také způsob zpracování zrn. V Brazílii se často používá metoda sušení "na slunci", při které zrna kávy zůstávají na slunci a jsou pravidelně promíchávána, dokud nevyschnou. To jim dodává jedinečnou sladkost a plnost chuti, které jinde těžko hledáte.

A teď k něčemu, co vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. My, v CAFE ETERNITY, nabízíme neuvěřitelných 8 druhů brazilských káv! Ano, čtete správně. Od svěžích a ovocných chutí až po příjemně sladké tóny s nádechem čokolády a ořechů. A protože pražíme pouze na objednávku, můžete si být jisti, že každá šálka kávy bude absolutně čerstvá.

 Ať už si vyberete jakýkoliv z našich špičkových výběrů, garantujeme, že brazilská káva vám přinese nejen výjimečný požitek, ale i kousek slunečné Brazílie přímo do vaší šálky.

Tak co, přidáte se k nám na cestu objevování nekonečných chutí brazilských káv? Pamatujte, že s námi je každá šálka nejen dobrodružstvím, ale i zážitkem, který si zaslouží vaši plnou pozornost. Na zdraví!

Myslíme si, že vám zachutná i...